Seriosos controls a les diverses maçoneries dins de l’Estat italià


A ITÀLIA HI HA LEGISLACIONS QUE OBLIGUEN A LES PERSONES QUE TREBALLEN A L’ADMINISTRACIÓ QUE SIGUIN D’ALGUNA MAÇONERIA A DECLARAR-HO

Concretament a la regió de la Toscana hi ha actualment unes lleis (vigents des de no fa molts anys) que obliguen a les persones que treballen a l’administració regional que formin part d’alguna maçoneria a declarar-ho. El control sobre les diverses maçoneries té tradició legislativa recent a la Itàlia democràtica sota la base que la ciutadania té dret a saber-ho. Aquestes legislacions van agafar força després dels forts escàndols de corrupció protagonitzats per la famosa pseudo-lògia P2 en la dècada dels anys setanta. La pseudo-lògia P2 (expulsada de la Gran Lògia Unida d’Anglaterra, centre de direcció mundial de la maçoneria de tipus anglosaxó) va néixer formalment en ambients militars occidentals internacionals en temps de la guerra freda en el marc de la guerra secreta contra la Unió Soviètica i va aconseguir una gran influència. Però amb el temps els seus dirigents la van independitzar de la maçoneria anglosaxona per poder anar només a defensar els seus interessos concrets. La cosa va acabar degenerant en grans escàndols de corrupció i amb l’expulsió de la maçoneria regular anglosaxona (que és la més poderosa del món). Actualment la P2 no existeix, va ser dissolta i la gent que en formaven part van anar a altres organitzacions.

El Vaticà i la maçoneria anglosaxona (més religiosa) són rivals però no enemics mortals. Inclús col•laboren en alguns països com per exemple Itàlia i els EEUU. Per contra, l’enfrontament del Vaticà amb la maçoneria de tipus francès (anticlerical i laicista) és total.

 

 

About author

This article was written by admin

Comments

No Comments

Leave your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *