Cal controlar la despesa pública municipal a Manlleu


Això d’apujar per sistema a la majoria d’ajuntaments les taxes i impostos municipals cada any no és una política que afavoreixi a la ciutadania. Al contrari, la castiga econòmicament. Cal racionalitzar el sentit de cada taxa municipal i si convé rebaixar-ne unes quantes.

Els moviments populars en aquest sentit aniran en creixement. Cal contenir els impostos i fins i tot rebaixar-ne alguns. Segur que si s’estudia bé es pot fer. Cal anar a favor de la ciutadania i no en la seva contra. Començant per l’administració local que és la més propera a la gent. Les coses han de ser lògiques i racionals. S’ha de saber perquè serveixen. S’ha de saber en què es gasta cada euro que es cobra d’impostos. I estudiant sempre si es podria gestionar millor.

En la majoria de les administracions venen temps d’austeritat. Per contra, a l’Ajuntament de Manlleu (començant pel seu alcalde Àlex Garrido) hi ha un criteri preocupant. Tenen la idea que l’ajuntament ha d’anar creixent en estructures i personal. I que això és bo.

Seria molt millor fer des de l’ajuntament més polítiques econòmiques i urbanístiques que incentivessin la creació de petites empreses i (almenys) feines d’auto-ocupació encara que sigui en el règim d’autònoms per quanta més gent millor (per part de la iniciativa pública i també la privada). Per tal que molta gent anessin econòmicament millor, i no pitjor.

 

About author

This article was written by admin

Comments

No Comments

Leave your comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *